Sałata z wędzoną makrelą

 

  • 1 mała makrela wędzona (lub pikling, pstrąg, dorsz, halibut)
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 nieduże jabłko
  • ½ papryki
  •  1/3 główki sałaty lodowej
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu lub 1 łyżeczka majonezu + 2 łyzki jogurtu
  • sok z ½ cytryny
  • szczypta pieprzu

Rybę obrać ze skóry, usunąć ości, podzielić na kawałki. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, także pokroić w kostkę. Sałatę porwać lub pokroić na kawałki, pietruszkę drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem.

Print Friendly

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.